torstai 6. syyskuuta 2012

Leppälahtitempo ja Laajavuori MTB

Leppälahtitempo:

Leppälahtitempo ajettiin ke 29.8. Kisa oli samalla Keski-Suomen maantiemestaruus kisa. Matkana oli 13km. Olin valmistautunut kisaan aivan uudenlaisella taktiikalla, jonka olen todennut hyväksi muutamassa kisassa tänävuonna. Ajoin siis edellisinä päivinä ihan kunnolla pyörää. 5-7h lenkkejä pääasiassa. Lämmittelyssä jaloissa oli hyvä ja voimakas tunne. Syke pysyi alhaalla ja paikallaan ollessa syke laski hyvin alas. Tein muutamat ison RPM:n vedot ennen lähtöäni, joka muuten oli vähän ennen klo 19. Pyöränä minulla oli Fujin Altamira 2.0 maantiepyörä Shimanon Ultegra Di2 sähkövaihteilla ja tempotangolla. Edessä käytin 60mm korkeaprofiilikiekkoa ja takana levykiekkoa.

Startissa olo oli ihan hyvä. Startti tapahtui pieneen mäkeen, jonka jälkeen alkoi alamäkiosuus. Vedin ekan mäen putkelta lähes maksimaalista vauhtia ja sitten aloitin itse tempoamisen. Yritin pitää ajoasentoni mahdollisimman aerona, joskin maantiepyörä ei sallinut kovin matalaa asentoa. Aina huomasi nopeudessa selkeän eron jos piti vartaloa hiemankin pystymmässä. Puoleenväliin ajoin vielä sykkeillä 180, mutta kone alkoi puolivälin jälkeen käynnistyä kunnolla ja lopun tulinkin sitten 190 sykkeillä. Jälkimmäinen puolisko oli huomattavasti parempaa ajoa kuin ensimmäinen. Hapot ei enää tuntunut jaloissa ja pystyi vain runnomaan isolla vaihteella menemään. Ihan hyvin siis kulki, vaikken ole koskaan saanut maantiepyörään samanlaisia tehoja kuin maastopyörään. Olen sitä jo kauan aikaa pohtinut, että mistä se voi johtua, mutta en ole vieläkään päässyt asiasta perille..

Voitin miesten yleisen sarjan ajalla 17:44/13km. Samalla rikoin Kari Raivion hallussa olleen reittiennätyksen neljällä sekunnilla. Karille on nyt haaste heitetty tulla rikkomaan uusi reittiennätys. :) Toiseksi tullut Picaron Joona Toivanen jäi 41sek. Picaro sai viitoisvoiton kisasta, sillä kolmanneksi tuli Lasse Vuori, neljänneksi Valtteri Repo ja viidenneksi Janne hautamäki. Myös sija 7. tuli Picarolle Mikko Juuman ajamana.
Kaikki tulokset tästä linkistä

Laajavuori MTB:

Laajavuori MTB ajettiin ti 4.9. Tämäkin kisa oli samalla Keski-Suomen mestaruuskisa. Omalta kohdaltani lähdin kisaan varsin kaksijakoisin fiiliksin. Olin ollut edellisen viikonlopun Tanskassa kisaamassa ja maanantai menikin matkustaessa kotiin ja harjoitukset jäi tekemättä. Edellinen päivä oli siis lepopäivä. Pelkäsin levon aiheuttavan juurikin sitä mitä se aiheutti: kone kiersi vaan kovasti, mutta watteja ei ollut. Normaalisti ajan sykkeellä 125 200w tehoilla ja sykkeellä 155 300w tehoilla, mikä on myös minun aerobinen kynnys. Nyt watit olivat huomattavasti alemmat samoilla sykkeillä.

Startti tapahtui ennätysmäisen osallistujaryntäyksen takia vasta klo 19.30. Oli ilo huomata kuinka paljon ihmisiä on alkanut olla kiinnostunut maastopyöräilystä ja pyöräilystä ylipäänsä. Itse kisassa oli todella kova taso. Oli Picaron Jaakko Sorvistoa, Valtteri Repoa, Jussi Laurilaa, Juuso Jutilaa ja myös uutena kasvona Jyväskylään opiskelemaan muutanutta Velo8 Samuel Halmea. Kova kisa oli siis tulossa.

Lähdöstä kärkeen ampaisi todella kovassa kunnossa oleva Samuel Halme. Itse lähdin peesiin mukaan. Vauhti oli todella jäätävää ja sykkeet hakkasivat kokoajan yli 190. Kisan puolivälissä oli vain pakko huomata että, en millään jaksa ajaa näin kovaa. Jouduin siis antamaan siimaa Halmeelle ja jäin ajamaan kakkossijasta. Takana näytti tulevan Sorvisto ja Laurila. Erot olivat oikeastaan sitten koko loppukisan samat eteen ja taakse. Kun kierroksia oli 15, niin aina samassa kohdassa näki menevän Halmeen ja takana tulevat. Siinä sitten ajoin vain omaa vauhtia maaliin asti. Joskin huomasin, että viimeisille kierroksille lähdettäessä ajo oli alkanut kulkea paremmin ja paremmin.

Halme vei voiton, itse olin toinen, Laurila kolmas, Sorvisto neljäs, Repo viides. Taas hyvät ajot Picarolta, joskin voitto jäi saamatta. Kaikki tulokset näkyvät tästä

Tästä linkistä Joona Toivasen kuvia Laajavuori MTB:stä.

Seuraavana kisaankin yhden Suomen parhaista kisoista, Tähtisadeajot. Tähtisadeajoissa on vain niin hieno tunnelma, kun kisat järjestetään Kallioplanetaarion yhteydessä Kallioplanetaario on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka! Suosittelen osallistumaan, tai tulemaan katsomaan!

2 kommenttia:

  1. Kauheat tehot aerobisella kynnyksellä?

    VastaaPoista
  2. Tähtisadeajot olisi kyllä houkutteleva tarjous, mutta vasta maastopyörän hankkineena ja muutaman lenkin Savivuoren poluilla heittäneenä voi vain todeta että harjoitteluaika jää turhan lyhyeksi. Jos sitten ensi vuonna niin että ei ihan kaikkien jalkoihin jäisi :D

    VastaaPoista