sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Viikonloppu Oulussa

Jo kauan oli puhuttu ja puhuttu asiallisesta treeniviikonlopusta Oulussa Kangaskokon Juhan hoivissa, kunnes viimein nyt pääsimme (Jaakko ja Valtteri) tekemään tyhjistä lupauksista toden ja saapumaan tsekkailemaan Oulun kuuluisia takuupolkuja.

Lähtökohdat viikonloppuleirille eivät olleet kaikista herkullisimmat, sillä Valtteri oli kärsinyt hieman polvikivuista ja itsekin podin alkuviikosta pienen pientä flunssaa. Torstaina tehtiin kuitenkin myönteinen päätös lähtemisestä ja näin perjantaina siis suuntasimme kohti Oulun lumipolkuja. Jyväskylässä en ollut vielä juurikaan päässyt talvipolkujen riemua kokemaan, sillä runsas lumentulo on tukkinut ne vilkkaimmatkin polut lähes ajokelvottomiksi. Tästä johtuen en elätellytkään kovin korkeita odotuksia Oulun polkuja kohtaan.

Perjantaina perille päästyämme n. Klo 18.30 aloimme vaihtaa treenikuteita päälle, sillä olihan sitä päästävä jo katsomaan, että mitä ne takuupolut oikein meinaa. On alkuun heti todettava, että jyväskylästä tutut mäet ja nyppylät puuttuivat aivan tyystin. Tämä nyt osittain tietenkin oli tiedossa, mutta asia konkretisoitu poluilla, sillä tunkata ei joutunut juurikaan ja keskivauhti pysyikin yli 18km/h:n. Vauhdistakin huomaa, että polut olivat tosiaan takuukunnossa. Tämä johtunee pitkälti asustusten levittäytymisestä laajalle ja asuinalueiden väliin jäävien metsäpalstojen vilkkaasta ulkoilukäytöstä. Jyväskylässä polkuja löytyykin lähinnä asutusten ulkokehältä, jonne ulkoilijat eivät ennätä aivan yhtä nopeasti tamppaamaan polkuja. Maestro Kangaskokko piti siis huolta, että vauhti ei päässyt tippumaan allekirjoittaneella alle aerobisen kynnyksen. Kyyti oli siis kylmää.

Perjantain lenkkidata

Lauantaina klo 10 starttasi polkulenkki Oulun eteläpuolisille poluille. Vauhti noudatteli hyvin pitkälti aikaisempaa kaavaa, eli polkupätkillä paineltiin aina aika limitillä. Pieniä hengähdystaukoja onneks saatiin paikallisilta ulkojäiltä, jonne Juha halusi päästä vähän lämmittämään takarengasta.



Lauantain lenkkidata


Illalla sulateltiin vielä paikallisen pizzerian lättyjä juoksemalla pikkupolkuja puolisen tuntia.

Sunnuntaina oli missiona ajella jälleen räväkkä keskipitkä polkulenkki, tosin tällä kertaa Oulun itäpuolella. Meininki hyvin pitkälti sama kuin edellisenä päivänä jääratasladitteluineen. Yön aikana ripotellut muutaman sentin paksuinen lumikerros hankaloitti hieman menemistä, mutta lopputuloksena taas hyvä lenkki! Lenkin viimeiselle kilometrille saatiin vielä vähän harmia aikaan, sillä Juhan pyörästä rapsahti etuvaihtaja juurineen irti rungosta.









Sunnuntain lenkkidata



Kokonaisuudessaan Oulun reissu oli oikein onnistunut, sillä polut olivat siellä huomattavasti paremmassa kunnossa kuin jyväskylässä. Kaikenlaiset uudet ärsykkeet lisäävät omaa motivaatiota mukavasti. Tavoitteena onkin tehdä vastaavia epävirallisia treeniviikonloppuja tänä kevään aikana ainakin Jyväskylässä ja Tampereella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti