keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Ennakkospekulaatiot Tahko MTB:stä

Aah.. Huomenna koittaa vihdoin se suuri päivä jolloin on aika kääntää nokka kohti Tahkon upeita maisemia, hyvillä mielin tietysti. Tahko MTB on Suomen suurin maastopyöräilykilpailu ja sinne odotetaan tänä vuonna n.2500 osallistujaa. Itse olen kilpaillut Tahkolla vuosina 2009 ja 2010. Voisikin sanoa että vuoden 2009 Tahkon 25km voitto sysäsi minut syvälle kilpapyöräilyn maailmaan. Sen takia oikeastaan aloitin koko kilpailutouhun ja nyt on taas aika päästä Tahkolle nauttimaan Suomen kauneimmasta ja kovimmasta maastopyöräilykilpailusta.

Olemme ottaneet Fuji tiimimme päätavoitteeksi juuri Tahkon joukkuekisan voiton. Päätimme alun perin kun viimetalven pimeälenkeillä ajoimme Sorviston ja Kapteeni Repon kanssa, että otamme tämän vuoden päätavoitteeksi juuri Tahkon joukkuekisan voiton. Sorvisto on ollut siipirikkotilassa sydänlihastulehduksen vuoksi kauden startin jälkeen, joten Juha "Juide" Kangaskokko ajaa joukkueessa kolmantena jäsenenä. Tiimin kokoonpano on koostuu siis edelleen vain ja ainoastaan picarolaisista! Juhan tietäen vauhti tulee olemaan kylmää ja joukkuekisan voiton pitäisi napsahtaa tilille helposti ilman teknisiä murheita. No ehkä helposti se ei tule mutta tulee kuitenkin, vaikka uskon, että Team Skins ja Viron poojjaaat yrittävät vastustaa sitä kaikin keinoin. No taktiikkamme onkin polkea kuin sika vatukossa, joten eiköhän me pojat voiteta!

Tiimimme johto on vuokrannut meille mökin Tahkolta, jonne tarkoituksena on siis huomenna lähteä. Tiimiimme on palkattu myös virallinen mekaanikko, Jyrki "Hyrki" Lumioja, joka vastaa Fujien suorituskyvystä. Kaikki on siis suunniteltu viimeisen päälle huolellisesti ja tiimikuskeille jää tehtäväksi ainoastaan ajaminen.

Tiimimme ajaa Fujin SLM 29" pyörillä. Pyörästä voin paljastaa sen verran että se on supernopea. Pyörä vastaa polkaisuihin raivolla, jäykkäperäinen kun on, sekä menee teknisissä spoteissa kuin vuorikauris. Omassa Fujissani on XTR osat ja Foxin keula sekä P2M wattikammet. Myös AX-Lightnesin kiekot löytyy. Wattikammet on hieno lisä, jolla voi kätevästi seurata kisan alussa ettei vedä liikaa punaisen puolelle. Voidaankin todeta että Fujin 29" pyörä on oikea unelmakone tahkon vaihteleviin ja vaativiin maastoihin. Kun reitiltä löytyy tikkoja, paarmoja ja hyttysiä ja teknisiä nousuja ja pitkiä laskuja niin Fujit ovat kuin kotonaan. Veikkaanpa kuitenkin että Fujit katoavat Kinahmin nousuihin jättäen jälkeensä vain savupilven. Kun hapot ovat suurimmillaan iskee Fujit.


Ajamme Tahkon 60km reitin sekä torstaina, että perjantaina. Emme halua lähteä kisaan liian tuorein jaloin, koska tiedämme viimeviikon maanantain testireissun perusteella, että reitti tulee olemaan melko pehmeässä kunnossa ja aikaa menee kierrokseen paljon enemmän kuin aikaisempien vuosien kärjellä. Siksi onkin hyvä lähteä kisaan vähän väsyneellä jalalla että jaksaa ajaa paremmin loppuun asti. No milläköhän logiikalla, kysyy joku. En osaa sanoa fysiologisia syitä mutta näin se tuntuu vaan menevän.

No joka tapauksessa huomenna on suuri päivä ja launtaina vieläkin suurempi ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten rookie Fujitiimi tulee pärjäämään tiimiensodassa kärkipaikasta.


Nähdään Tahkolla
-Toni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti