torstai 19. heinäkuuta 2012

XCM Joupiska 15.7.2012

XCM-cupin osakilpailuista seuraavana oli vuorossa Seinäjoen Joupiska maraton. Picarolaisista kisaan osallistui tällä kertaa Valtteri, Juuso ja allekirjoittanut. Tässä vähän raporttia kisasta meikäläisen silmämunien suunnasta.

Tahkon jälkeinen flunssa oli heikentänyt miestä niin fyysisesti kuin henkisesti. Kisaan osallistuminen oli aika pitkään arvoituksena, mutta olon hieman kohentuessa loppuviikkoa kohden päätin lähteä mukaan katsomaan mikä on päivän kunto. Tahkolla pyörä kulki luvattoman hyvin, mutta nyt oli tiedossa jotain ihan muuta.

Kisa starttasi huomattavan kovalla vauhdinpidolla ja olinkin jo huomasinkin täysin mahdottomaksi lähteä ihan terävimmän kärjen matkaan. Sitkeästi tuli kuitenkin punasella luukutettua aina ensimmäisen lyhyemmän kierroksen loppuun asti, josta Valtterin kanssa lähdimme yhtä matkaa toiselle kierrokselle sijoilla 6 ja 7. Nopeasti seuraavan kierroksen alussa tuli selväksi, että Valtterin ajo oli huomattavasti vahvempaa. En juuri kyennyt häntä auttamaan tilanteessa, joten kierroksen alkuosan nousuissa oli parempi antaa Valtterin mennä omaa vauhtiaan. Oma selkä alkoi olla aika hajalla johtuen liian kovasta alkuvauhdista. Valtterin mentyä jäin yksin taivaltamaan ja arvelinkin takaa kohta tulevan muitakin, joten päätin hieman helpottaa menoa selän säästämiseksi. Pian sieltä saapuikin Toroska ja Niemi, joiden mukaan pääsin aika helpohkosti.

Seinäjoen rata jakautuu aika pitkälti 50-50 tie- ja polkuosuuksiin. Itselläni tällä kertaa meno oli aika heikkoa molemmilla osa-alueilla, mutta etenkin tieosuuksilla jalkaa olisi toivonut enemmän. Nyt tyydyinkin lähinnä tilanteeseeni ja tavoitteenani oli vaan pysytellä porukassa, jossa ajoimme sijoilla 5-7. Loppu menikin kisasta suunnitelmien mukaan ilman isompia ongelmia Seinäjoen Toroskan pitäessä riittävää vauhtia, jotta takaa ei enää haastajia tullut.



Kaikenkaikkiaan olen ihan tyytyväinen 7.sijaan ottaen huomioon todella vaikean kauden. Nyt tavoitteena on päästä harjoittelemaan terveenä jonkin aikaa ja parantaa sijoituksia vielä kohti loppusyksyn kisoja.

Kisa oli tosiaan Picarolle onnistunut, sillä Valtteri ajoi todella vahvasti sijalle 2. jääden voitosta vain sekuntteja. Ensi viikonloppuna ajetaan XCO:n SM-kisat, joissa picarolla on mahdollisuudet vaikka kahteen mitaliin. Valtterin lisäksi toinen Picaron potentiaalinen mitaliehdokas on Toni, joka ajaa U23-sarjassa.




Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti