tiistai 14. helmikuuta 2012

Nälkäisten pyöräilijöiden ruokinta

Sain viikonloppuna tehtäväkseni laittaa ruoat muutamalle picarolaiselle raskaan lenkin jälkeen. Ajattelin, että ruoan on oltava monipuolista ja proteiinipitoista hyvän palautumisen edistämiseksi, joten päädyin laittamaan lohkoperunoita, vähärasvaista lihaa, runsaasti kasviksia ja jälkiruokarahkan. Ruokaa oli tehtävä melkoisen suuri määrä, sillä urheilijoilla on tunnetusti erittäin hyvä ruokahalu. Raaka-aineita meni arviolta seuraavat määrät: 4kg perunaa, 900g kalkkunaa, 1kg kiinankaalia, 800g ananasta, kilo maitorahkaa, 8-10 pientä passionhedelmää ja 4dl vähärasvaista ruokakermaa.
 
Perunat odottamassa paistamista

Kuusi kalkkunapalaa paketissaan

Salaattitarjonta

Kalkkunat työn alla

Koko ateria tarjolla

Annos noudatti ruokaympyrää hyvin

Jäliruokarahkaakin riitti mukavasti
Reseptit näille herkuille:
Lohkoperunat
400-700g raakaa perunaa per syöjä. Pilko perunat lohkoiksi. Mausta oman makusi mukaan ja lorauta tilkka öljyä perunoiden päälle. Itse suosin pippurimaustamista ja maustan pienen satsin perunoita kerrallaan kulhossa, jonne kippaan mausteita ja öljytilkan. Näin meneteltynä perunat saavat tasaisen maustekerroksen.
Nämä perunat kypsyvät 200 asteessa 1,5-2h ja ovat parhaimmillaan, kun pinta on saanut kunnolla rusehtavaa väriä, sillä silloin lohkot ovat kypsyneet pehmeiksi.

Kalkkunaleikkeet ja kastike
Nuijin leikkeet ohuemmiksi, sillä ne olivat melkoisen paksuja. Pintaan hieroin suolaa, valkosipulia, chiliä ja yrttimausteseosta. Leikkeitä paistoin pari minuuttia per puoli, jolloin pinta sai kauniin värin. Tämän jälkeen kaadoin pannulle ruokakermat ja maustoin kastikkeen parilla ruokalusikallisella hunajaa ja hyppysellisellä suolaa ja yrttimausteseosta. Seoksen suurustin hyppysellisellä vehnäjauhoja ja annoin hautua kunnolla.

Rahka
Valitsin ryppyisimmät passionhedelmät mitä löysin, sillä ne ovat kypsimpiä. Hedelmien sisuksen saa helpoiten käyttöön, kun lohkaisee hedelmät kahtia ja kaivaa hedelmälihan ja siemenet lusikalla. Sekotin hedelmäseoksen kiloon rahkaa ja lisäsin hyppysellisen sokeria ja runsaan määrän mansikkahilloa, sillä sitä oli Valtterin jemmassa vähintäänkin riittävästi.

1 kommentti:

  1. Tällä jutulla tulit valituksi CC Picaron hovikokiksi. Vielä kun keksit keinon, millä nuoret saadaan vieroitetuksi tankkauskarkeista ja palautusoluista.

    VastaaPoista