Perunat odottamassa paistamista |
Kuusi kalkkunapalaa paketissaan |
Salaattitarjonta |
Kalkkunat työn alla |
Koko ateria tarjolla |
Annos noudatti ruokaympyrää hyvin |
Jäliruokarahkaakin riitti mukavasti |
Lohkoperunat
400-700g raakaa perunaa per syöjä. Pilko perunat lohkoiksi. Mausta oman makusi mukaan ja lorauta tilkka öljyä perunoiden päälle. Itse suosin pippurimaustamista ja maustan pienen satsin perunoita kerrallaan kulhossa, jonne kippaan mausteita ja öljytilkan. Näin meneteltynä perunat saavat tasaisen maustekerroksen.
Nämä perunat kypsyvät 200 asteessa 1,5-2h ja ovat parhaimmillaan, kun pinta on saanut kunnolla rusehtavaa väriä, sillä silloin lohkot ovat kypsyneet pehmeiksi.
Kalkkunaleikkeet ja kastike
Nuijin leikkeet ohuemmiksi, sillä ne olivat melkoisen paksuja. Pintaan hieroin suolaa, valkosipulia, chiliä ja yrttimausteseosta. Leikkeitä paistoin pari minuuttia per puoli, jolloin pinta sai kauniin värin. Tämän jälkeen kaadoin pannulle ruokakermat ja maustoin kastikkeen parilla ruokalusikallisella hunajaa ja hyppysellisellä suolaa ja yrttimausteseosta. Seoksen suurustin hyppysellisellä vehnäjauhoja ja annoin hautua kunnolla.
Rahka
Valitsin ryppyisimmät passionhedelmät mitä löysin, sillä ne ovat kypsimpiä. Hedelmien sisuksen saa helpoiten käyttöön, kun lohkaisee hedelmät kahtia ja kaivaa hedelmälihan ja siemenet lusikalla. Sekotin hedelmäseoksen kiloon rahkaa ja lisäsin hyppysellisen sokeria ja runsaan määrän mansikkahilloa, sillä sitä oli Valtterin jemmassa vähintäänkin riittävästi.
Tällä jutulla tulit valituksi CC Picaron hovikokiksi. Vielä kun keksit keinon, millä nuoret saadaan vieroitetuksi tankkauskarkeista ja palautusoluista.
VastaaPoista