maanantai 14. toukokuuta 2012

Fuji-Peloton GP

Moi

Tuli käytyä ajamssa eilen Fuji-Peloton GP. Keli oli upea. Olisi siis mahtavat puitteet ajaa kisaa maantiellä. Reitti oli reilu 3km pitkä, joka nousi joka kierros Pyynikin rinteen päälle. Kierroksia sarjassani oli 20. Kisa starttasi alamäkeen ja vauhdit nousivat heti melko koviksi. Kisan edetessä reitti tuli varsin tutuksi ja mäet myös. Olin ehkä ymmärtänyt reitin todella jyrkkiä nousuja ja laskuja sisältäväksi etukäteen, mutta reitti paljastuikin melko loivaa nousua ja laskua olevaksi. Ensimmäiset 10 kierrosta menivät ósaltani varsin kevyesti mutta sitten alkoivat ongelmat. Tajusin että juomaa ei ole enää yhtään ja matkaa maaliin on vielä 10 kierrosta. Tunsin kramppien väijyvän reisiä. Oli vain ajan kysymys milloin makaan tienposkessa kramppien kourissa. Mutta kramppailut kuitenkin lähtivät siitäkin huolimatta, että juomaa ei ollut. Nyt tunsin vain armottoman nestehukan painavan päälle. Kun matkaa oli maaliin viisi kierrosta oli tunne sellainen, että maksaisin mitä vain vedestä. No vettä ei tullut ja kisa jatkui. No lopulta pääsin sitten maaliin pääjoukossa rullaillen loppukirin.

Varsin kaksijakoinen kisa siis. Ensimmäinen puolisko oli hyväjalkaista ajoa ja toinen puolisko alkoi kuivattaa miestä. Joinkin kotimatkalla yli 7 litraa vettä, maitoa ja mehua. Silti kotiin päästyttyä oli vielä kova jano ja vettä meni vielä aika paljon. Kummallista kyllä vaikka join paljon nestettä ei vessassa tarvinnut juuri käydä. Taisi olla mehut niin loppu että kaikki otettiin hyötykäyttöön.

Pyöräni Fuji Altamira 2.0 Di2 toimi kisassa aivan loistavasti. Alamäet meni niin vakaasti kuin juna ja ylämäkiin sai runtata pyörällä oikein kunnolla ja pyörä ei notkunut alla, vaan välitti tehokkaasti voiman takapyörälle. Myös paikotellen huonokuntoinen asfaltti ei tiputtanut kuskin hampaita vaan mukavasti pyörä siitäkin meni. Varsin loistava pyörä siis. Soveltuu niin jämäkkyydeltään kisakäyttöön ja mukavuudeltaan pitkien lenkkien tekoon hienosti. Suosittelen kokeilemaan!

Kisasta jäi positiivinen maku suuhun juomien loppumisesta huolimatta. Sain nyt sitä kaipaamaani kovaa treeniä ja hieno oli ajella näin hyvin järjestetyssä kisassa. Nyt on alkukauden treenikisat ajettu ja on aika ruveta ajamaan kisoja kisaamismielessä. Odotan innolla lauantain Valkeakoski maratoonia, joten siellä nähdään.

Pidetään vaihteeksi ketju kireällä!
T.Toni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti