sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Picarolaiset Kuusamossa

Menneenä viikonloppuna järjestettiin Kuusamossa maantiepyöräilyn Barentsin mestaruuskilpailut. Kilpailu on tarkoitettu vain Barentsin alueen pyöräilyseurojen edustajille, mutta oli silti avoin kaikille. Picaron edustuksen kisoissa hoitivat Pohjois-Suomen vahvistukset Juha ja Mikko, sekä suksien päältä paremmin tunnettu Jussi Simula.

Kilpailu aloitettiin prologilla, mikä oli mäkitempo Rukan mastolle. Minut oli laitettu viimeiseksi lähtijäksi Törmäsen Markon perään, joten olikohan joku arvellut mäkikunnostani jotain ;) Mäen päälle päästiin, ja maalissa todettiin että hiihtäjillä mäki nousee pyörälläkin varsin hyvin. Marko kuitenkin voitti jättäen picarolaisia joitain sekunteja. Itselläni ei ollut kovin herkkää kulkua, tuloksena 7. sija 17,7 s kärjestä. Jussi jäi vain noin 5 s ja Mikko noin 7 s Markosta. Iltapäivän korttelin välikireistä sekä maalista saatavilla hyvityssekunneilla oli näin jopa ratkaiseva merkitys kokonaiskilpailuun.

Korttelikilpailu lähti vauhdikkaasti käyntiin Törmäsen pitäessä hyvää kyytiä keulassa. Reitillä oli yksi kohtuu tiukka kinkama minkä Marko ajoi aina niin hyvää kyytiä ylös, ettei muiden tarvinnut mennä keulaan koko kierroksella. Itse lähinnä korisin peesissä, ja keulaan meno olisi ollut kyllä jonkinasteinen itsemurha. Vauhti oli niin murhaavaa, että hyvin nopeasti meitä oli kärjessä enää viisi, sitten kolme ajajaa, Marko, minä ja Mikko. Välikireihin hieman vielä kiihdytettiin mutta Marko vei niistäkin kaksi ja minä yhden. Näin ero kokonaistilanteessa vain kasvoi. Itse otin viimeisen välikirin ja tyhjensin lippaani sitten siihen, eikä ollut enää hirveästi annettavaa Mikon ja Markon voittotaisteluun, mitä katselin muutamaa metriä taaempaa. Marko kuitenkin vei ansaitusti tämänkin kilpailun voiton puolella renkaan mitalla, ja lähti seuraavaan päivään melko selkeässä n. 17 sekunnin johdossa toiseksi nousseeseen Mikkoon. Myös korttelissa vahvasti ajanut Jussi joutui harmilliseen kolariin viimeisellä kierroksella ja putosi sen vuoksi kokonaistilanteessa kauas kärjestä.

Toisen päivän maantiekilpailussa henki oli selvä; Konttaisen nousussa kiihdytetään ja muodostetaan kärki. Näin kävikin, ja muodostuneessa seitsemän miehen kärkijoukossa olivat kaikki kolme picarolaista, Antti Räty sekä Marko OTC:stä sekä SuKi:n Penttilä ja PeNo:n Korhonen. Vuoroveto toimi hienosti ja matka taittui hyvää kyytiä. Picaron miesylivoima antoi huomattavaa helpotusta loppuratkaisuihin, jossa tavoitteena oli tietysti saavuttaa osakilpailuvoiton ohella myös kokonaiskilpailun voitto. Tässä tapauksessa Markon olisi pitänyt maalissa jäädä noin 20 s Mikolle tai noin 35 s Juhalle.

Jonkinlaista ratkaisua alettiin hakemaan n. 8 km ennen maalia, kun Jussi iski irti. Kukaan ei lähtenyt seuraamaan, joten muun porukan vauhti hidastui ja kärkimies meni menojaan. Rukan tienoille tultaessa vauhti oli mäessä rauhallinen, ja iskin mäen loiventuessa muutaman polkaisun verran. Marko vastasi mutta hölläsi kuitenkin kun lopetin. Mikko kontrasi kuitenkin heti, eikä Marko ehtinyt Mikon peesiin. Itse istuin Markon peesissä loppuosan alamäkiosuuden katsellen kuinka ero vain kasvaa eteenpäin! Takaa tulivat vielä n. kilsa ennen maalia mukaamme Räty ja Penttilä, ja samalla hetkellä kun he saavuttivat, iskin ja pysyin selvästi kolmantena maaliin.

Seuralle siis hieno kolmoisvoitto onnistuneen joukkuetaktiikan ansiosta! Jussi Simula sai voitollaan balsamia eilisille haavoilleen, kakkonen Mikko Kejo ja kolmas Juha Kangaskokko. Maalissa saavutetut aikaerot eivät kuitenkaan aivan riittäneet kokonaiskilpailun voiton saamiseen joukkueelle, mutta ero kaventui kuitenkin huomattavasti. Kaikille tuntui jääneen tästä osakilpailusta hyvä mieli, kun rusketusrajat vahvistuivat kovasti, homma toimi hyvin ja onnistumisia saavutettiin joka rintamalla. Lyhyemmät maantiekisat kovaa ajettuna ovat selvästi erinomaista harjoitusta myös hiihtäjän peruskuntokauteen!

Tulokset: http://www.kotiposti.net/xkarim/
Kisasivut: http://cycloskuusamo.net/Kuusamo%20Barents%202012.htm

2 kommenttia:

  1. Petri Pesonen, kilpailunjohta28. toukokuuta 2012 klo 10.37

    Kiitos Juha mainiosta kisaraportista! Ja kiitos kun tulitte kisaamaan.

    VastaaPoista
  2. Tosiaan hyvä kirjoitus!

    VastaaPoista