lauantai 12. toukokuuta 2012

Harju MTB

Moro

Tänään oli vuorossa Harju MTB:n historian yhdeksäs kerta kun kyseinen kisa järjestetään. Itselle osallistumiskerta oli toinen.

Lähdimme aamulla kohti Jyväskylää Viitasaarelta ja sade ropisi mukavasti auton tuulilasiin. Mukava kisa oli siis luvassa lämpötilan ollessa kesäiset +8. Saavuimme kisapaikalle joskus kahdentoista maissa ja aloitin lämmittelemään rullilla. Varsin heti huomasin että ketjut pätkivät. Pyörä alas rullilta ja voimalla kokeilemaan ajamista. Ei tule mitään. Ketju pätkii kokoajan. Syykin selvisi. Vaihdoin nöösimäisesti eilen illalla uuden ketjun pyörään ja en tajunnut että rattaat ovat melkein slikseinä. No sitten vaan paniikissa, tietysti kuten aina ennen kisoja, ratkaisuja etsimään. Lopulta vaihdoin taakse varakiekon ja sen jälkeen pystyin kohtalaisesti polkemaan ilman suurempia ongelmia, kunhan ketju oli vain kakkos eturattaalla.

Startin pamahduttua vedin ekan kierroksen kärjessä. Samalla tajusin kuinka epämukavaa on ajaa lämmittelemättömillä lihaksilla. Ei tullut kerettyä lämmiteltyä pyörän kanssa painimisen vuoksi. Päätin seuraavat muutamat kierrokset ottaa lämpöä Tommi Niemisen peesissä. Olihan kierroksia kuitenkin ajettavana 15, vaikkei se ajallisesti juuri mitään kestänyt. Kun olin lämmennyt riittävästi päätin seurakaveri Jaakko Sorviston kannustuksesta ruveta ajamaan omaa ajoani. Nieminen näytti tippuvan välittömästi. Siinä sitä sitten rullailtiin ja ohiteltiin kuntoilijoita kierroksilla ja nautittiin maastopyöräilystä. Olisi toki ollut kivaa jos olisi kilpakumppaneista ollut enempi vastusta, niin olisi saanut ajettua epämukavuusalueella. Jos pyörällä haluaa todella ajaa täysiä niin siinä on oltava jokin samankuntoinen vastustaja vierellä jota yrittää tiputtaa. Henkinen puoli merkkaa niin paljon jos haluaa ajaa täysillä. Laiska, lihava ja mukavuudenhaluinen ihminen ei jaksa kurittaa itseään itsekseen riittävän kovaa.

Videoa kisan alusta mutaista
Puolenvälin paikkelta mutaista
Loppupuolta G-voimat jyllää
Sori en osannu laittaa suoraan tähän noita videoita. Lasse Vuorelle iso kiitos videoinnista!
Tulokset

Maaliin tultiin ja kotiin lähdettiin. Näin loppupeleissä voimme spekuloida että jalat toimivat kohtuu hyvin, mutta jos halutaan ajaa isoa ja kovaa vaatii se vielä kovia kisoja joissa todella saa laittaa itsensä likoon niin että taju meinaa lähteä. Spekulointia lisää: alunperin ajattelin ajaa 2.00" FuriousFredeillä mutta niiden litkutus osoittautui ylitsepääsemättömäksi ja loppupeleissä ajettiinkin sitten takana 2.4" Racing Ralphi treenikiekolla ja edessä 2.25" Rocket roni kisakiekolla. Noh, pitoa ainakin riitti.

Huomenna lähdetäänkin sitten ajamaan oikein isojen poikien kisaa Tampereen Pyynikille. Vuorossa on kunnon mäkikisa eli ex. Rosendahl GP ja nykyinen Fuji/Peloton GP. Eli oman tiimin kisa olisi vuorossa. Osallistujalistalla näyttää olevan muutamia kovia kuskeja, joten toivotaan, että huomenna saadaan kuski kunnolla ahtaalle ja näytetään miten Fujin maantiepyörä lähtee ylämäkeen mukavan kevyesti sähkövaihteiden voimalla. 


Hyvää loppuiltaa ja pidetään ketju löysällä.
Moro
t.Toni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti